036 5290 007

Hygiëne is van
essentie voor een goede werkplek

Hygiëne is een belangrijk punt, maar laten we vooral ook niet de verzekering vergeten welke het onderhoud van de computer [stofvrij houden van technische hardware] enorm belangrijk vinden om schade te voorkomen.

Home » Werkplek reiniging is dat echt nodig tijdens corona ?

Nieuwe vragen en antwoorden coronavirus: desinfecteren in kantoor onnodig

Brancheorganisatie OSB is met een lijst van vragen en antwoorden rond het coronavirus en de ontstane crisis gekomen. Daarnaast kregen we zelf ook vragen binnen. Per vraag geven we aan van wie het antwoord komt.

Waarom is goed schoonmaken tijdens de uitbraak van het coronavirus zo belangrijk? 
Uit het blog van SVS-docent Jaap Niezen: “Door middel van schoonmaken wordt vervuiling weggehaald. Wat voor ons mensen vervuiling is, is voor micro-organismen een feestje. Als je de vervuiling wegneemt door goed schoon te maken, haal je de voedingsbodem van deze ziekmakende organismen weg. Daarnaast neem je ook een groot deel van de micro-organismen zelf weg. Maak je op de juiste manier schoon, bijvoorbeeld met professionele microvezeldoeken, dan verwijder je ongeveer 98% van de vervuiling en micro-organismen. Ook zorgt vervuiling ervoor dat een desinfectans zijn werk niet goed kan doen. Een desinfectans is dan ook een slecht schoonmaakmiddel. A

n de gezondheidszorg is men aan het desinfecteren, moet ik dat op kantoor ook doen? 

Uit het blog van schoonmaakexpert Andre de Reus: “In de gezondheidszorg wordt gedesinfecteerd om besmetting van een groot scala van ongewenste micro-organismen te voorkomen. Patiënten hebben een sterk verlaagd afweersysteem en kruisbesmetting tussen patiënten en verzorgend (medisch) personeel moet zo veel mogelijk worden voorkomen. In ons normale werk- en verblijfsmilieu is desinfectie absoluut niet nodig. Het is milieutechnisch af te raden; het doodt ook onze broodnodige micro-organismen, het is kostbaar en door ons normale gedrag vindt al heel snel weer ‘besmetting’ plaats en zouden we weer van voren af aan moeten beginnen. Achter iedere gebruiker een schoonmaker laten lopen wordt wel èrg kostbaar. Het Corona-virus heeft enorm de pest aan water en zeep en delft bij confrontatie hiermee absoluut en zeer snel het onderspit. Schoonmaken (volgens de goed geïnstrueerde SVS-methodiek) met een milde reinigingsoplossing en microvezeldoek werkt optimaal. En als u en uw collega’s met regelmaat hun handen grondig wassen, is het eventueel doorgeven van micro-organismen minimaal.”

ls je het wel als schoonmaakmiddel gaat gebruiken en daarbij ook nog denkt dat het gaat desinfecteren, dan kom je bedrogen uit. Tijdens het schoonmaken zal de desinfectans inactief worden door de vervuiling. Van desinfectie zal dus geen sprake meer zijn.”

Welke maatregelen kunnen we nemen op het gebied van persoonlijke hygiëne?

U kunt een aantal maatregelen nemen op het gebied van persoonlijke hygiëne:

 • Was regelmatig de handen met water en zeep. Droog de handen met een papieren doekje en gooi deze daarna in de vuilnisbak.
 • Raak zo min mogelijk uw ogen, neus en mond aan.
 • Gebruik papieren zakdoekjes tijdens het hoesten en niezen. Gebruik deze eenmalig en gooi ze daarna in de vuilnisbak.
 • Hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog of mouw.

De Rijksoverheid heeft een poster gemaakt met tips om de verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) te voorkomen.

Hoe kunnen we werkplekken op kantoor het beste reinigen?

Door oppervlakken die vaak met de handen door verschillende mensen worden aangeraakt dagelijks schoon te maken, wordt de kans op besmetting zo klein mogelijk. We adviseren de volgende richtlijnen voor het reinigen van de werkplek:

 • Verwijder magazines, kranten en dergelijke uit wachtruimtes
 • Reinig oppervlakken met een normaal schoonmaakmiddel
 • Droog en reinig iedere dag de benodigdheden die voor de reiniging worden gebruikt
 • Probeer ruimtes zo goed mogelijk te ventileren door bijvoorbeeld ramen open te zetten of door een goed onderhouden airconditioningssysteem aan te zetten.

 

Binnen 24 uur

Waarom kiezen voor Computer Cleaning

 • Toetsenborden en muizen
 • Printer, faxen, kopieërapparaat
 • Computer, laptops en tablets
 • Complete systemen
 • Complete serverruimtes
 • Projectmatige aanpak
 • 20+ jaar ervaring
 • Totaal oplossingsgericht
 • Specialistische aanpak